ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Αναζήτηση:

Διημερίδα: Τότε και Τώρα. Η συντήρηση στο Βυζαντινό Μουσείο

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα διημερίδας με τίτλο «Τότε και Τώρα. Η συντήρηση στο Βυζαντινό Μουσείο», που διοργανώνει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Αθήνα, 26-27 Μαΐου 2017).

ΛΗ΄ Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα του ΛΗ΄ Πανελληνίου Ιστορικού Συνεδρίου, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Τομέα Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας / Α.Π.Θ., και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (25-27 Μαΐου 2017).

Συνημμένα αρχεία

Ημερίδα: Ελληνοαραβικές Πολιτιστικές Σχέσεις (Αθήνα, 28 Μαΐου 2017)

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Ελληνοαραβικές Πολιτιστικές Σχέσεις: α. Η εξέλιξη της έρευνας στις ελληνοανατολικές σχέσεις (Graeco-Arabica και συναφής βιβλιογραφία) β. Βυζαντινή και πρώιμη αραβική Αίγυπτος. Διακοπή και συνέχεια της βυζαντινής παράδοσης», που διοργανώνουν ο Δήμος Κηφισιάς και το Ινστιτούτο Ελληνοανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, στην Αθήνα, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Συνημμένα αρχεία

37ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης (Αθήνα, 12-14 Μαΐου 2017)

Επισυνάπτεται ο πρόλογος και το πρόγραμμα του 37ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, που διοργανώνει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Αθήνα, 12-14 Μαΐου 2017).

Διεθνές Συνέδριο για τα επαιτικά τάγματα (Ναύπλιο, 19-23 Απριλίου 2017)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Mendicant Orders in the Eastern Mediterranean: Art, Architecture and Material Culture (13th-16th c.)», το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών, στο Ναύπλιο.

Συνημμένα αρχεία

Συνέδριο: Dionysius Areopagita Christianity: Approaches to the reception and reconstruction of the Christian ‘tradition’ in the areopagitic writings (17-18 Φεβρουαρίου)

Επισυνάπτεται αφίσα για το συνέδριο με τίτλο «Dionysius Areopagita Christianity: Approaches to the reception and reconstruction of the Christian ‘tradition’ in the areopagitic writings», που οργανώνει ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Συνημμένα αρχεία

Διεθνές Συνέδριο: ‘Έλλην’, ‘Ρωμηός’, ‘Γραικός’. Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες (Αθήνα, 19-21 Ιανουαρίου 2017)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα για το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «‘Έλλην’, ‘Ρωμηός’, ‘Γραικός’: Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες», το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 19-21 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επετειακού Εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί την κεντρική επιστημονική εκδήλωση του Επετειακού Εορτασμού κατά τον Ιανουάριο του 2017. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

http://hellen-greek-romaios.internationalconference.arch.uoa.gr

Γ΄ Παρεκβολών ημέρα: Διημερίδα αφιερωμένη στη Βυζαντινή Ποίηση (Αθήνα, 16-17 Δεκεμβρίου 2016)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η σχετική αφίσα για τη διημερίδα επιστημονικού διαλόγου για τη Βυζαντινή Λογοτεχνία, Γ'  Παρεκβολών ημέρα, αφιερωμένη στη Βυζαντινή Ποίηση, η οποία διοργανώνεται από την Εκδοτική Επιτροπή του ηλεκτρονικού περιοδικού Παρεκβολαί, και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αθήνα, στις 16-17 Δεκεμβρίου 2016.

Συνημμένα αρχεία

Διεθνές Συνέδριο: Βυζαντινές επιδράσεις στη μεσαιωνική Ρωσία (Θεσσαλονίκη, 7-8 Δεκεμβρίου 2016)

Επισυνάπτεται πρόσκληση για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο "Βυζαντινές επιδράσεις στη μεσαιωνική Ρωσία", το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα. Το συνέδριο θα παραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7-8 Δεκεμβρίου.

Συνημμένα αρχεία

Επιστημονική συνάντηση: Amorium: A provincial capital in the setting of the Byzantine Empire

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της επιστημονικής συνάντησης με τίτλο «Amorium: A provincial capital in the setting of the Byzantine Empire», που οργανώνεται από το Πρόγραμμα Αστικής Αρχαιολογίας Αμορίου (Ινστιτούτο Μεσογειακών Μελετών / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Αθήνα, 25-26 Νοεμβρίου 2016).

Συνημμένα αρχεία