ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Αναζήτηση:

Στρογγυλή Τράπεζα: Ελληνισμός, Βυζάντιο, Ευρασία. Πολιτισμός, Παιδεία και Διεθνείς Σχέσεις

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το δελτίο τύπου Στρογγυλής Τράπεζας με τίτλο «Ελληνισμός, Βυζάντιο, Ευρασία. Πολιτισμός, Παιδεία και Διεθνείς Σχέσεις», που διοργανώνει η Διεθνής Βυζαντινής Λέσχη (Αθήνα, 2 Ιουνίου 2017).

Συνημμένα αρχεία

Ημερίδα Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου «Νίκος Οικονομίδης»

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Ημερίδας του Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου «Νίκος Οικονομίδης», με θέμα «7ος-9ος αι. (610-867). Περίοδος κρίσης και ζυμώσεων, ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης» που διοργανώνεται από κοινού από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας / Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Τομέα Βυζαντινών Ερευνών / Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Ε.Ι.Ε., και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κωστής Παλαμάς» (Αθήνα, 8 Ιουνίου 2017).

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: Seasides of Byzantium. Harbours and anchorages of a Mediterranean Empire

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η σχετική αφίσα του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Seasides of Byzantium. Harbours and anchorages of a Mediterranean Empire», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Ε.Ι.Ε. σε συνεργασία με το Römisch-Germanisches Zentralmuseum, Mainz (Αθήνα, 29-31 Μαΐου 2017).

Συνημμένα αρχεία

Διημερίδα: Τότε και Τώρα. Η συντήρηση στο Βυζαντινό Μουσείο

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα διημερίδας με τίτλο «Τότε και Τώρα. Η συντήρηση στο Βυζαντινό Μουσείο», που διοργανώνει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Αθήνα, 26-27 Μαΐου 2017).

ΛΗ΄ Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα του ΛΗ΄ Πανελληνίου Ιστορικού Συνεδρίου, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Τομέα Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας / Α.Π.Θ., και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (25-27 Μαΐου 2017).

Συνημμένα αρχεία

Ημερίδα: Ελληνοαραβικές Πολιτιστικές Σχέσεις (Αθήνα, 28 Μαΐου 2017)

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Ελληνοαραβικές Πολιτιστικές Σχέσεις: α. Η εξέλιξη της έρευνας στις ελληνοανατολικές σχέσεις (Graeco-Arabica και συναφής βιβλιογραφία) β. Βυζαντινή και πρώιμη αραβική Αίγυπτος. Διακοπή και συνέχεια της βυζαντινής παράδοσης», που διοργανώνουν ο Δήμος Κηφισιάς και το Ινστιτούτο Ελληνοανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, στην Αθήνα, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Συνημμένα αρχεία

37ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης (Αθήνα, 12-14 Μαΐου 2017)

Επισυνάπτεται ο πρόλογος και το πρόγραμμα του 37ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, που διοργανώνει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Αθήνα, 12-14 Μαΐου 2017).

Διεθνές Συνέδριο για τα επαιτικά τάγματα (Ναύπλιο, 19-23 Απριλίου 2017)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Mendicant Orders in the Eastern Mediterranean: Art, Architecture and Material Culture (13th-16th c.)», το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών, στο Ναύπλιο.

Συνημμένα αρχεία

Συνέδριο: Dionysius Areopagita Christianity: Approaches to the reception and reconstruction of the Christian ‘tradition’ in the areopagitic writings (17-18 Φεβρουαρίου)

Επισυνάπτεται αφίσα για το συνέδριο με τίτλο «Dionysius Areopagita Christianity: Approaches to the reception and reconstruction of the Christian ‘tradition’ in the areopagitic writings», που οργανώνει ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Συνημμένα αρχεία

Διεθνές Συνέδριο: ‘Έλλην’, ‘Ρωμηός’, ‘Γραικός’. Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες (Αθήνα, 19-21 Ιανουαρίου 2017)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα για το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «‘Έλλην’, ‘Ρωμηός’, ‘Γραικός’: Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες», το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 19-21 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επετειακού Εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί την κεντρική επιστημονική εκδήλωση του Επετειακού Εορτασμού κατά τον Ιανουάριο του 2017. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

http://hellen-greek-romaios.internationalconference.arch.uoa.gr