ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Αναζήτηση:

Διεθνές Συνέδριο για τα επαιτικά τάγματα (Ναύπλιο, 19-23 Απριλίου 2017)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Mendicant Orders in the Eastern Mediterranean: Art, Architecture and Material Culture (13th-16th c.)», το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών, στο Ναύπλιο.

Συνημμένα αρχεία

Συνέδριο: Dionysius Areopagita Christianity: Approaches to the reception and reconstruction of the Christian ‘tradition’ in the areopagitic writings (17-18 Φεβρουαρίου)

Επισυνάπτεται αφίσα για το συνέδριο με τίτλο «Dionysius Areopagita Christianity: Approaches to the reception and reconstruction of the Christian ‘tradition’ in the areopagitic writings», που οργανώνει ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Συνημμένα αρχεία

Διεθνές Συνέδριο: ‘Έλλην’, ‘Ρωμηός’, ‘Γραικός’. Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες (Αθήνα, 19-21 Ιανουαρίου 2017)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα για το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «‘Έλλην’, ‘Ρωμηός’, ‘Γραικός’: Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες», το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 19-21 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επετειακού Εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί την κεντρική επιστημονική εκδήλωση του Επετειακού Εορτασμού κατά τον Ιανουάριο του 2017. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

http://hellen-greek-romaios.internationalconference.arch.uoa.gr

Γ΄ Παρεκβολών ημέρα: Διημερίδα αφιερωμένη στη Βυζαντινή Ποίηση (Αθήνα, 16-17 Δεκεμβρίου 2016)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η σχετική αφίσα για τη διημερίδα επιστημονικού διαλόγου για τη Βυζαντινή Λογοτεχνία, Γ'  Παρεκβολών ημέρα, αφιερωμένη στη Βυζαντινή Ποίηση, η οποία διοργανώνεται από την Εκδοτική Επιτροπή του ηλεκτρονικού περιοδικού Παρεκβολαί, και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αθήνα, στις 16-17 Δεκεμβρίου 2016.

Συνημμένα αρχεία

Διεθνές Συνέδριο: Βυζαντινές επιδράσεις στη μεσαιωνική Ρωσία (Θεσσαλονίκη, 7-8 Δεκεμβρίου 2016)

Επισυνάπτεται πρόσκληση για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο "Βυζαντινές επιδράσεις στη μεσαιωνική Ρωσία", το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα. Το συνέδριο θα παραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7-8 Δεκεμβρίου.

Συνημμένα αρχεία

Επιστημονική συνάντηση: Amorium: A provincial capital in the setting of the Byzantine Empire

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της επιστημονικής συνάντησης με τίτλο «Amorium: A provincial capital in the setting of the Byzantine Empire», που οργανώνεται από το Πρόγραμμα Αστικής Αρχαιολογίας Αμορίου (Ινστιτούτο Μεσογειακών Μελετών / Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Αθήνα, 25-26 Νοεμβρίου 2016).

Συνημμένα αρχεία

Διεθνές Συνέδριο: Η Βυζαντινή Αθήνα (Αθήνα, 21-23 Οκτωβρίου 2016)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Η Βυζαντινή Αθήνα», το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στις 21-23 Οκτωβρίου 2016.

12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο (Ηράκλειο, 21-25 Σεπτεμβρίου 2016)

Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου και η αφίσα του 12ου Κρητολογικού Συνεδρίου με θεματικό άξονα «Οι μετακινήσεις -ανθρώπων, ιδεών, αγαθών- με επίκεντρο, αφετηρία ή κατάληξη το νησί της Κρήτης», το οποίο διοργανώνεται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο Ηράκλειο, στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το διαβάσετε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

http://www.12-iccs.gr/_files/conferences/1/programme/12ICCS_Program.pdf

Συνημμένα αρχεία

Ημερίδα: Ελληνικός και Δυτικός Μεσαίωνας. Συναντήσεις και Διαχωρισμοί με τη ματιά της σύγχρονης ιστορικής έρευνας (Άργος, 25 Ιουνίου 2016)

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της Ημερίδας Μεσαιωνικής Ιστορίας με τίτλο «Ελληνικός και Δυτικός Μεσαίωνας. Συναντήσεις και Διαχωρισμοί με τη ματιά της σύγχρονης ιστορικής έρευνας», που διοργανώνουν ο Σύλλογος Φιλολόγων Άργους και η Εταιρεία Έρευνας των Σχέσεων του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού με τη Δύση, στο Άργος, το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016.

Συνημμένα αρχεία

Ημερίδα: Ελληνικά και Αραβικά κατά τους Μέσους Χρόνους: Προβολές και αντανακλάσεις (Αθήνα, 9 Ιουνίου 2016)

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Ημερίδας με τίτλο «Ελληνικά και Αραβικά κατά τους Μέσους Χρόνους: Προβολές και αντανακλάσεις», που διοργανώνει το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016.

Συνημμένα αρχεία