ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αναζήτηση:

Υπενθύμιση για δήλωση συμμετοχής στη Β΄ [Θ΄] Συνάντηση Ελλήνων Βυζαντινολόγων

Ακολουθεί υπενθύμιση της Οργανωτικής Επιτροπής της Β΄ [Θ΄] Συνάντησης Ελλήνων Βυζαντινολόγων.

 


 

Σας υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν χωρίς ανακοίνωση στις εργασίες της Β' [Θ΄] Συνάντησης Ελλήνων Βυζαντινολόγων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (εντός της Πανεπιστημιούπολης) από το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017, θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2017, συμπληρώνοντας τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να προχωρήσει κατά το δυνατόν ομαλότερα η διοργάνωση του συνεδρίου.

Παρακαλούμε να αγνοήσετε το παρόν μήνυμα όσοι από εσάς έχετε ήδη στείλει τη σχετική δήλωση συμμετοχής ή έχετε γίνει δεκτοί να συμμετάσχετε με ανακοίνωση στη Συνάντηση.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι στα τέλη Οκτωβρίου θα σας σταλεί η Β΄ Εγκύκλιος, καθώς και το προσωρινό πρόγραμμα της Συνάντησης.

Πληροφορίες και ανακοινώσεις θα αναρτώνται στον ιστότοπο της Συνάντησης http://synantisiellinonbyzantinologon.events.upatras.gr/.

 

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους μας.

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Ειρήνη-Σοφία Κιαπίδου

Φεβρωνία Νούσια

Προκήρυξη για την πλήρωση θέσης Καθηγητή για την έδρα «Αδαμάντιος Κοραής»

Μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την προκήρυξη πλήρωσης θέσης Καθηγητή στην έδρα «Αδαμάντιος Κοραής» του King's College London.

http://www.jobs.ac.uk/job/BDZ629/koraes-professor-of-modern-greek-and-byzantine-history-language-and-literature 

Υποτροφία για μεταδιδακτορική έρευνα στην Τουρκία και την Ιταλία για το ακαδημαϊκό έτος 2018/19

Επισυνάπτεται ενημέρωση για κοινή υποτροφία μεταδιδακτορικής έρευνας για το ακαδημαϊκό έτος 2018/19, χρηματοδοτούμενη από το Κέντρο Έρευνας Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Boğaziҫi και το Κέντρο Ιταλικών Αναγεννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Η υποτροφία προβλέπει διαμονή τεσσάρων μηνών στην Κωνσταντινούπολη και έξι μηνών στη Φλωρεντία

Συνημμένα αρχεία

Πρόσκληση συμμετοχής: 38o Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης και Αρχαιολογίας (Αθήνα, Mάιος 2018)

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος (στην Ελληνική και στην Αγγλική) για το 38o Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης και Αρχαιολογίας της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, με ειδικό θέμα: «Αναζητώντας τη θέση του ‘άλλου’ στο Βυζάντιο: υλικά τεκμήρια και καλλιτεχνικές εκφάνσεις της παρουσίας αλλόφυλων και αλλόθρησκων στη βυζαντινή επικράτεια», που θα γίνει στην Αθήνα, τον Μάιο 2018.

Πρόσκληση συμμετοχής: Political, Social and Religious Dynamics in South-East Europe (2-7 Σεπτεμβρίου 2019)

Επισυνάπτεται η πρώτη εγκύκλιος (στην Αγγλική και στη Γαλλική) για το 12ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα: «Political, Social and Religious Dynamics in South-East Europe», που θα γίνει στο Βουκουρέστι, στις 2-7 Σεπτεμβρίου 2019.

Αναγόρευση του καθηγητή κ. Βασιλείου Κατσαρού σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.

Ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Ιω. Καραμπίνης, και ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κ. Χατζόπουλος, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή αναγόρευσης του κ. Βασιλείου Κατσαρού, Ομότιμου Καθηγητή της Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Πριν από την αναγόρευση, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Πτυχές Βυζαντινής Φιλολογίας, Τέχνης και Ιστορίας».

Συνημμένα αρχεία

Βυζαντινά μνημεία σε κίνδυνο

Σας ενημερώνουμε ότι μέσω του παρακάτω συνδέσμου, μπορείτε να διαβάσετε κείμενο «προβληματισμού σχετικά με την πορεία που έχει πάρει η προστασία των βυζαντινών μνημείων στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια»:

https://byzantiumheritage.wordpress.com/

Θερινό Σεμινάριο Παλαιογραφίας και Κωδικολογίας (Θεσσαλονίκη, 3-5 Ιουλίου 2017)

Επισυνάπτονται η αφίσα και η ανακοίνωση σχετικά με το θερινό Σεμινάριο Παλαιογραφίας και Κωδικολογίας που διοργανώνει το Τμήμα Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας του Κ.Β.Ε. και το Εργαστήριο Παλαιογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., στις 3-5 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Αναγόρευση του καθηγητή Paolo Odorico σε Αντεπιστέλλοντα Εταίρο του Κ.Β.Ε./Α.Π.Θ.

Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ τιμά τον καθηγητή της École des Ηautes Études en Sciences Sociales κ. Paolo Odorico για το πολυετές διδακτικό και ερευνητικό του έργο στη Βυζαντινή Λογοτεχνία και Πολιτισμό απονέμοντάς του τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών. 

Η τελετή θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στο κτήριο ΜΕΛΙΣΣΑ του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών, Βασ. Όλγας 36, Θεσσαλονίκη και ώρα 7.00 μμ. 

Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα εκφωνήσει ο κ. Βασίλης Κατσαρός,  ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Στην αντιφώνησή του ο καθηγητής κ. Paolo Odorico θα μιλήσει με θέμα: «Ο χρόνος της αυτοκρατορίας». 

Επισυνάπτεται η πρόσκληση της εκδήλωσης.

Συνημμένα αρχεία

Υπενθύμιση για δήλωση συμμετοχής στη Β΄ [Θ΄] Συνάντηση Ελλήνων Βυζαντινολόγων

Ακολουθεί υπενθύμιση της Οργανωτικής Επιτροπής της Β΄ [Θ΄] Συνάντησης Ελλήνων Βυζαντινολόγων.

 Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοίνωση στη Β΄ [Θ΄] Συνάντηση Ελλήνων Βυζαντινολόγων, η οποία θα γίνει στην Πάτρα από τις 13-15 Δεκεμβρίου 2017, θα πρέπει να αποστείλουν τον τίτλο (έστω προσωρινό) της ανακοίνωσής τους έως τις 24 Απριλίου 2017 και την περίληψη (περίπου 350 λέξεις) μαζί με τον οριστικό τίτλο της ανακοίνωσης έως τις 30 Ιουνίου 2017. Οι ανακοινώσεις υποψήφιων διδακτόρων θα πρέπει να συνοδεύονται από γραπτή έγκριση του επόπτη καθηγητή. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν χωρίς ανακοίνωση στις εργασίες της Συνάντησης παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2017, συμπληρώνοντας επίσης τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικές με τη Β' [Θ΄] Συνάντηση Ελλήνων Βυζαντινολόγων θα αναρτώνται στο εξής και στον ιστότοπο http://synantisiellinonbyzantinologon.events.upatras.gr/.


Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής,
Ειρήνη-Σοφία Κιαπίδου
Φεβρωνία Νούσια